Atletiekclub Meetjesland (ACME) werd 44 jaar geleden opgericht in Eeklo. Ondertussen is de club, mede door de uitbreidingen met kern Maldegem en kern Zomergem, uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Vlaamse Atletiekliga en de Belgische atletiekwereld. ACME biedt een competitief, recreatief en representatief aanbod aan. Alle trainingen worden begeleid door gespecialiseerde en gediplomeerde trainers. Wij beschikken over onze eigen atletiekpiste in Maldegem waar een groot deel van de clubtrainingen plaats vinden. Ook de kernen Eeklo en Zomergem hebben een basisinfrastructuur waar elke woensdagavond de atletiekdisciplines aan de plaatselijke atleetjes worden aangeleerd. In onze club is veel aandacht voor plezier en samenhorigheid, niet enkel tijdens de trainingen maar ook daarnaast. Er is een gezellige cafetaria waar op woensdag- en vrijdagavond wekelijks ouders bijeenkomen om een babbeltje te slaan terwijl de kinderen op de piste lopen, springen en werpen onder begeleiding van onze trainers. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten: jeugdwedstrijden in Maldegem, werpwedstrijden in Eeklo, een oefencross in Zomergem en een grote veldloop in Maldegem. Tijdens de paas- en zomervakantie organiseren we ook sportkampen.
Daarnaast vinden er op regelmatige basis ook extrasportieve events plaats zoals een kaas- en wijnavond, een croque-avond en uiteraard onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

Ben je dus op zoek naar een atletiekclub in het Meetjesland waar jijzelf of jouw zoon of dochter op een verantwoorde wijze atletiekdisciplines kan beoefenen én waar iedereen welkom is en gerespecteerd wordt zoals hij/zij is, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Surf eens op deze website of kom eens langs op een van de trainingen en ontdek wat ACME jullie kan bieden.

Adres:
ACME Clubhuis en werpersterreinen
Toegang tegenover  Sportlaan 28a

Kernverantwoordelijke: Etienne De Vriendt
Recreatieverantwoordelijke: Geert Bourgonjon

Adres:
Atletiekclub Meetjesland
Atletiekpiste en kantine te Maldegem
Bloemestraat 36 D1
9990 Maldegem

Kernverantwoordelijke: Andy Despiegelaere
Recreatieverantwoordelijke: Antoine Pauwels

Adres:
Atletiekclub Meetjesland
Sportlaan 4

Kernverantwoordelijke: Fernand De Schrijver ai
Recreatieverantwoordelijke: Karen Mortier

Zie jij jezelf al over de piste sprinten, of ben je eerder een modderduivel en is veldcross meer je ding, wil je de zwaartekracht testen bij het hoogspringen of wil je aan de lijve ondervinden hoe zwaar die kogel bij het kogelstoten werkelijk is ?

Bij ACME kan je van al die atletiekdisciplines proeven en leren wij jullie de juiste techniek spelenderwijs aan. Eens je cadet (13) bent kan je voor 1 discipline gaan, onze specialiteitentrainers brengen jou dan de fijne kneepjes van ‘het vak’ bij.

Bij ACME is er plaats voor jong en jonger, dat bewijzen onze Masters (+35), je zit dus je leven lang goed bij ons.

Zin om aan te sluiten ?

jeugdatleetjes (6 tot 12) kunnen op woensdag trainen in een van onze drie kernen : Maldegem, Zomergem of Eeklo. Op vrijdag trainen alle jeugdatleetjes op de atletiekpiste in Maldegem.

Vanaf cadet worden alle trainingen in Maldegem gevolgd.

Je kan drie trainingen meevolgen vooraleer definitief aan te sluiten, Een atletiekseizoen loopt van 1 november tot 31 oktober, het lidgeld voor een seizoen is 160 euro, verzekering inbegrepen.

Voor het overige heb je niet veel nodig om te starten, zorg voor een paar goeie loopschoenen, daarmee kom je al een heel eind. Om deel te nemen aan wedstrijden heb je een paar spikes nodig en een wedstrijdtruitje. That’s it.

Nog vragen ? Stel ze gerust.

sportieve info : sportiefcoordinator@acmeetjesland.be

administratieve info : acme@val.com

Inschrijven kan via de website : ACME_Registratie procedure website_v20180827

ACME heet jullie van harte welkom en wenst jullie heel veel plezier en succes bij het sporten.

Check onze allerbeste AMCE prestaties :

Lexicath : 2018-TOTAAL

Clubrecords indoor : 2017-2018-Clubrecords Indoor

Clubrecords outdoor : 2018-clubrecords outdoor

Clubrecords masters mannen indoor : 2017-2018-Clubrecords masters indoor mannen

Clubrecords masters vrouwen indoor : 2017-2018-Clubrecords masters indoor vrouwen

Clubrecords masters mannen outdoor : 2018-clubrecords masters outdoor mannen

Clubrecords masters vrouwen outdoor : 2018-clubrecords masters outdoor vrouwen

Top 10 werpers : ACME_TOP 10 Werpersmeeting 1987 – 2018 versie 20181204

De wedstrijdkledij is meestal voorradig en te verkrijgen bij Fiesiek in Maldegem.