Atletiekclub Meetjesland –ACME- werd 44 jaren geleden opgericht in Eeklo. Ondertussen is de club, mede door de uitbreidingen met kern Maldegem en kern Zomergem, uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Vlaamse Atletiek Liga en de Belgische atletiekwereld. ACME biedt een competitief, recreatief en representatief aanbod aan. Alle trainingen worden begeleid door gespecialiseerde en gediplomeerde trainers. Wij beschikken over onze eigen atletiekpiste in Maldegem waar een groot deel van de clubtrainingen plaats vinden. Ook de kernen Eeklo en Zomergem hebben een basisinfrastructuur waar elke woensdagavond de atletiekdisciplines aan de plaatselijke atleetjes wordt aangeleerd. In onze club is veel aandacht voor plezier en samenhorigheid, niet enkel tijdens de trainingen maar ook daarnaast. Er is een gezellige cafetaria waar op woensdag- en vrijdagavond wekelijks ouders bijeenkomen om een babbeltje te slaan terwijl de kinderen op de piste lopen, springen en werpen onder begeleiding van een gediplomeerd trainer. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten, jeugdwedstrijden in Maldegem, werpwedstrijden in Eeklo, oefencross in Zomergem, Veldcross in Maldegem.
Maar evenzeer een zeedag voor de jeugd, een spetterende nieuwjaarsreceptie, een eerlijke kaas- en wijnavond, ….

Ben je dus op zoek naar een atletiekclub in het Meetjesland waar jij zelf of jouw zoon of dochter op een verantwoorde wijze atletiekdisciplines kan beoefenen èn waar iedereen welkom is en gerespecteerd wordt zoals hij/zij is, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Surf eens op deze website of kom eens langs op een van de trainingen en ontdek wat ACME jullie kan bieden.

Adres:
ACME Clubhuis en werpersterreinen
Toegang tegenover  Sportlaan 28a

Kernverantwoordelijke: Etienne De Vriendt
Recreatieverantwoordelijke: Geert Bourgonjon

Adres:
Atletiekclub Meetjesland
Atletiekpiste en kantine te Maldegem
Bloemestraat 36 d
9990 Maldegem

Kernverantwoordelijke: Andy Despiegelaere
Recreatieverantwoordelijke: Antoine Pauwels

Adres:
Atletiekclub Meetjesland
Sportlaan 4

Kernverantwoordelijke: Karen Mortier
Recreatieverantwoordelijke: Karen Mortier

Zie jij jezelf al over de piste sprinten, of ben je eerder een modderduivel en is veldcross meer je ding, wil je de zwaartekracht testen bij het hoogspringen of wil je aan de lijve ondervinden hoe zwaar die kogel bij het kogelstoten werkelijk is ?

Bij ACME kan je van al die atletiekdisciplines proeven en leren wij jullie de juiste techniek spelenderwijs aan. Eens je cadet (13) bent kan je voor 1 discipline gaan, onze specialiteitentrainers brengen jou dan de fijne kneepjes van ‘het vak’ bij.

Bij ACME is er plaats voor jong en jonger, dat bewijzen onze Masters (+35), je zit dus je leven lang goed bij ons.

Zin om aan te sluiten ?

jeugdatleetjes (6 tot 12) kunnen op woensdag trainen in een van onze drie kernen : Maldegem, Zomergem of Eeklo. Op vrijdag trainen alle jeugdatleetjes op de atletiekpiste in Maldegem.

Vanaf cadet worden alle trainingen in Maldegem gevolgd.

Je kan drie trainingen meevolgen vooraleer definitief aan te sluiten, Een atletiekseizoen loopt van 1 november tot 31 oktober, het lidgeld voor een seizoen is 160 euro, verzekering inbegrepen.

Voor het overige heb je niet veel nodig om te starten, zorg voor een paar goeie loopschoenen, daarmee kom je al een heel eind. Om deel te nemen aan wedstrijden heb je een paar spikes nodig en een wedstrijdtruitje. That’s it.

Nog vragen ? Stel ze gerust.

sportieve info : sarahreynaert@hotmail.com

administratieve info en info over inschrijven : acme@val.com

ACME heet jullie van harte welkom en wenst jullie heel veel plezier en succes bij het sporten.

Bij ACME worden regelmatig sterke prestaties geleverd. Een overzicht van de beste allertijden vind je in de lexicath.

De wedstrijdkledij is meestal voorradig en te verkrijgen bij Fiesiek in Maldegem.